STOWARZYSZENIE EDUKACYJNE PSZCZÓŁKA

Od 20.05.2023 r. rozpoczęły się zapisy na wydarzenie sportowo-rekreacyjne, którego organizatorem jest Stowarzyszenie Edukacyjne „PSZCZÓŁKA” pod nazwą „BIEG do MIODU – IX Edycja 2023”. Ideą imprezy jest upamiętnienie krzewicieli rodzinne tradycji pszczelarskiej i Miodu Pszczółkowskiego, wpisanego w 2007 roku na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Było to zasługą Henryka Kamińskiego, wieloletniego prezesa Rejonowego Koła Pszczelarzy w Pszczółkach, a teraz spuścizna ta jest pieczołowicie pielęgnowana przez jego następców.
W sobotę 24.06.2023 r. o godz. 14:00 odbędzie się symboliczny przejazd rowerowy z Gdańska Przymorza (Park Reagana) do Parku Lipowego w Pszczółkach a kolejne informacje organizacyjne publikowane są na: Profil FB - Stowarzyszenie Edukacyjne „PSZCZÓŁKA” i oraz na stronie stowarzyszenia.

Zapisy odbywają się na https://elektronicznezapisy.pl/event/8370.html i kończą się 30 kwietnia 2024 r. lub do wyczerpania gadżetów. W opisie wydarzenia podane są najważniejsze informacje, jest dostęp do wizualizacji gadżetów – wszystkie szczegóły zaś ujęte są w regulaminie.

Wirtualna formuła imprezy jest dość szeroka, bo chodzi o rekreacyjne wykonanie aktywności: spacer, nordic walking, bieg, jazda na rowerze, jazda na rolkach na dystansie od 5 km do 32,195 km (większym jeśli ktoś się czuje na siłach) i przesłanie zrzutu ekranu z zegarka lub telefonu z mapką na adres kontakt@stowarzyszenie-pszczolka.info. Termin realizacji wybranej formy ruchowej powinien nastąpić w okresie od 24.06.2023 do 30.04.2024 r. a miejsce i lokalizację uczestnicy wybierają sami.

Dla uczestników do wyboru jest Pakiet Podstawowy za 37,00 pln, który zawiera pamiątkowy medal BdM 2023, za 29,00 pln Kolejny Pakiet Podstawowy dla członka rodziny lub grupy. Natomiast w Pakiecie Rozszerzonym (54,00 pln) medal i rękawki dla biegaczy. Warto pamiętać, że wszystkie wpłaty przeznaczone są na pokrycie kosztów organizacji wydarzenia i wyłącznie na cele statutowe stowarzyszenia. Dlatego gorąco zachęcamy do udziału.

Organizatorem wydarzenia jest Stowarzyszenie Edukacyjne „PSZCZÓŁKA”.
Patronat biegowy nad wydarzeniem objęła Grupa Biegowa 65.
Głównym sponsorem jest Arkadiusz Kamiński - więcej na www.ubezpieczenia-gda.pl.
Autorką grafiki nowego medalu jest Zuzanna Brola, lat 12, dziękujemy i gratulujemy talentu.
Podziękowania dla p. Tomasza Żuka za pomoc w przygotowaniu grafik i stron www.

Partnerami wydarzenia są także:
Rejonowe Koło Pszczelarzy w Pszczółkach
Wesprzyj Stowarzyszenie – wpłać dowolną kwotę
Nr konta w SANTANDER BANK Polska S.A.
Wróć do spisu treści